Achtergrond

Directiereflectie

Veranderingen door visie aangedreven

De directie van een organisatie moet sterk, doelgericht en efficiënt zijn. Deze mensen creëren en realiseren de visie voor hun organisatie. Ze weten het beste uit hun mensen te halen en zijn voortdurend alert op kansen uit de markt. Grote verantwoordelijkheden en dilemma’s vragen veel van een mens. Het is geen sinecure op dergelijke posities het overzicht te behouden en de juiste beslissingen te nemen.

Spiegelen

Het betekent dat je af en toe stil moet staan. Passen mijn beslissingen bij mij en mijn functie? Iedereen twijfelt van tijd tot tijd, ook mensen op hoge posities. Met wie praat je?  De meeste leidinggevenden ervaren regelmatig een gevoel van eenzaamheid. Om open te kunnen praten, te spiegelen en inzicht te krijgen in eigen motieven, is veiligheid en vertrouwelijkheid essentieel. De organisatie zelf is dan niet de juiste plaats om te reflecteren.

Inzicht in eigen kracht

Ondersteund worden in die eigen innerlijke dialoog met de zekerheid dat het nu om u gaat. Inzicht krijgen in de eigen kracht maar ook in de valkuilen, inzicht krijgen waar de onmacht vandaan komt die je soms voelt. Er zijn geen kant en klare oplossingen; duidelijk is dat specifieke aandacht voor u in uw functionele rol als directeur en als mens geboden is.

Waarde van dilemma’s

In onze reflectiegesprekken kunt u genieten van behaald succes maar twijfelen en dromen mag ook. Hier worden opties onderzocht en uitgewerkt. Dilemma’s, zakelijk of privé, zijn niet langer bedreigend, maar laten hun betekenis zien.

De gesprekken leveren u veel op.

Veranderingen worden vanuit visie aangedreven, niet vanuit onmacht. In een intakegesprek wordt bepaald wat voor u wenselijk en passend is.

Maak nu een afspraak met VOV Consultancy

« Terug

Rob stelt zich voor

Dick stelt zich voor

  • VOV Consultancy
  • Kruisdijk 5
  • 7122 LL Aalten
  • +31 (0)543 - 46 62 15