Achtergrond

Leidinggevenden bepalen cultuur en succes

Leiding geven: een vak apart

We komen binnen organisaties veel managers tegen, minder leidinggevenden. Leiding geven is een vak apart. Hoe je leiding geeft is afhankelijk van je persoonlijkheid, je leidinggevende vermogens, je daadkracht en discipline. Altijd is de context van belang: je positie, je taakopdracht, de organisatie en situatie waarin je leiding geeft.

In moderne organisaties zijn passie en talent, de motivatie, betrokkenheid en de professionaliteit van medewerkers steeds meer doorslaggevend. Zij moeten het doen. Hun kennis en kunde zijn hard nodig voor duurzaam succes: voor het leveren van hoogstaande producten of diensten, voor de innovaties die nodig zijn, voor een maximale effectiviteit, minder verspilling, en vooral tevreden klanten. Omgekeerd, als u geen aandacht voor hun kwaliteiten hebt, houdt u uw mensen niet vast, of presteren ze in het slechtste geval ver onder hun niveau.

Belang leiderschap

Als je medewerkers het moeten doen wat is dan het belang van leiderschap? Leiders bepalen in hoge mate de cultuur en effectiviteit van de organisatie. Ze hebben een duidelijke visie over waar de organisatie heen moet. Ze weten hun medewerkers daarin mee te nemen, intrinsiek te motiveren. De vervolgvraag is dan of je als leidinggevende de vakmensen en professionals en teams voldoende ruimte geeft. Werk je vanuit blauwdrukken en spreadsheets, of vanuit het proces dat je met elkaar en de klant aangaat?

Authentiek leider

Managers zijn zich vaak onvoldoende bewust van het eigen gedrag en het allesbepalende effect daarvan op hun medewerkers. Leiderschap begint met leiderschap over jezelf. Hoe authentiek ben je? Wat zijn jouw kernwaarden? Waar ga je voor? Kun je jezelf (laten) inspireren? Is er harmonie tussen hoofd en hart? Welke verantwoordelijkheden kun je, durf je en wil je aan? Hoe doelgericht en proactief kun je zijn? Hoe ga je om met dilemma’s? Ben je zichtbaar als leidinggevende of vertoon je bewust of onbewust duikgedrag?

Vertrouwen geven, binden en boeien

Een goede leidinggevende is gericht op synergie, wil van zijn ervaringen leren en inspireert zijn mensen. Hij is zichtbaar, neemt beslissingen, ondersteunt of stuurt en geeft zijn mensen waardering en vertrouwen. Hij creëert situaties waarin medewerkers zich ten volle inzetten voor datgene waar de organisatie voor staat. Er zijn veel leidinggevenden die dit dagelijks klaarspelen, ook al is dat soms lastig.

Programma Leiderschap door VOV Consultancy

Het is cruciaal dat leidinggevenden inzicht hebben in de effecten en de risico’s van hun gedrag. VOV Consultancy biedt daarvoor hulp. DNLA is daarbij een krachtig hulpmiddel. Het is een internationaal succesvol meetinstrument dat trefzeker de talenten van leidinggevenden, medewerkers en teams boven tafel haalt. Het laat zien waar winst te boeken valt. Aanvullend verzorgen we coaching en training van leidinggevenden en teams om tot nieuw gedrag te komen. We ondersteunen leidinggevenden bij het ontwikkelen van een nieuwe organisatiecultuur en het implementeren van de veranderingen. Wij zijn uw vertrouwde sparringpartner.

Maak nu een afspraak met VOV Consultancy

« Terug

Rob stelt zich voor

Dick stelt zich voor

  • VOV Consultancy
  • Kruisdijk 5
  • 7122 LL Aalten
  • +31 (0)543 - 46 62 15