Achtergrond

Ontdek het juiste sporttalentOntdek het juiste sporttalent

Waarom presteert de ene sporter of het ene team excellent als het erop aankomt, terwijl andere veelbelovende sporters het juist op dat moment laten afweten? Heeft de uitstekend presterende sporter nog meer in huis? Hoe is een terugval te keren?

De mentale conditie van sporters, teams en coaches is doorslaggevend voor structureel succesvolle resultaten.

Gedrag in de sport

De mentale conditie van een sporter uit zich niet alleen in de ontwikkeling van het prestatieniveau, maar ook in zijn gedrag. Hoe gaat hij om met grote druk en spanning, met onverwachte situaties en uitdagingen. Welke invloed heeft het publiek op zijn functioneren? Kan hij succesvol reageren in iedere denkbare situatie.

Competent reageren

Met het programma DNLA Sport kijken we hoe het staat met de sociale competenties van sporters, teams en begeleiders. De afkorting DNLA staat voor Discovering Natural Latent Abilities. Het is een internationaal succesvol meetinstrument dat trefzeker de sociale vaardigheden van sporters, teams en begeleiders in kaart brengt.

Logo_DNLA_sportHoe werkt DNLA Sport

DNLA Sport meet alle sociale competenties waarvan vaststaat dat ze een hoge voorspellende waarde hebben voor succesvol functioneren in de sport. Gekeken wordt naar de prestatiedynamiek, ambitie, intermenselijke verhoudingen en belastbaarheid. De sporter, coach en begeleider hebben zelf een actieve inbreng.

De individuele sporter

Focussen, afsluiten van de buitenwereld, omgaan met spanning, het zijn allemaal sociale competenties waarop getraind kan worden. Net als assertiviteit en contactvaardigheid, die de sporter beter helpen communiceren met begeleiders over zijn trainingsaanpak, of met sponsors en media. Sporter en coach krijgen duidelijke handvatten voor verdere ontwikkeling, verbetering en versterking van hun samenwerking.

Teamprestaties

Een teamprestatie wordt het meest beïnvloed door de manier waarop het team samenwerkt. Ziet een teamlid wat zijn gedrag betekent voor het team en de andere teamleden? Neemt hij de verantwoordelijkheid voor zijn eigen inbreng en falen? Hoe is de samenwerking met de coach? Weet die het team te inspireren en zelfvertrouwen te geven?

Maak nu een afspraak met VOV Consultancy

« Terug

Rob stelt zich voor

Dick stelt zich voor

  • VOV Consultancy
  • Kruisdijk 5
  • 7122 LL Aalten
  • +31 (0)543 - 46 62 15