Achtergrond

U hebt talent in huis

Organisatieontwikkeling met DNLA

Haalt u wel het beste uit uw medewerkers en halen zij dus wel het beste uit zichzelf? De afkorting DNLA staat voor Discovering Natural Latent Abilities. Het is een internationaal succesvol meetinstrument dat uiterst trefzeker de talenten van uw individuele medewerkers boven tafel haalt.

Ontdek het talent in eigen huis

Het ontdekken, ontwikkelen en vasthouden van vaardigheden en talenten is voor iedere organisatie van levensbelang. Het functioneren én de vaak verborgen competenties van uw mensen worden met DNLA heel concreet in beeld gebracht. Op dit resultaat volgen de tips, hoe deze waardevolle talenten en vaardigheden verder aan te scherpen én succesvol in te zetten. DNLA vormt een sterke basis voor het ontwikkelen van succesvolle, open organisaties.

Van persoonlijke ontwikkeling naar teamontwikkeling

Organisaties die ervaring hebben met DNLA passen het instrument ook toe bij loopbaanontwikkeling en functioneringsgesprekken. De persoonlijke ontwikkeling van medewerkers wordt zo heel inzichtelijk gemaakt en vormt de basis voor een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

De gegevens van de individuele medewerkers bij elkaar leveren onschatbare informatie op over de sterktes en zwaktes van een compleet team. Dit inzicht vormt de beste aanzet voor teamvorming en teamontwikkeling.

Hoe werkt DNLA?

Voor leidinggevenden en medewerkers zijn er de modules Sociale Competenties, Managementcompetenties en Verkoopcompetenties. Op basis van het functieprofiel worden de functie-eisen in kaart gebracht.

De medewerker doorloopt vervolgens een DNLA programma op de eigen computer. De onderzoeksresultaten worden verwerkt binnen het masterprogramma waarbij de medewerker wordt ‘gebenchmarkt’ met de eerder vastgelegde functie-eisen. Hierna vindt een resultaatbespreking plaats met de adviseur, in het bijzijn van de direct leidinggevende of een andere vertrouwenspersoon. Hier komen vervolgacties zoals coaching en training aan bod.

Werving & selectie met DNLA

Steeds meer bedrijven en instellingen zetten DNLA in als assessment voor werving en selectie. Het instrument levert immers een objectief beeld van de sollicitant en een reële inschatting van het succes bij aanstelling. Past de persoon wel in het team? Welke ondersteuning heeft hij of zij nodig?

Maak nu een afspraak met VOV Consultancy

« Terug

Rob stelt zich voor

Dick stelt zich voor

  • VOV Consultancy
  • Kruisdijk 5
  • 7122 LL Aalten
  • +31 (0)543 - 46 62 15