Achtergrond

Hoe stimuleer ik zelforganiserende teams in de zorg?

We hebben als directie een hele managementlaag weggesneden. Dat past in onze visie en het levert de noodzakelijke bezuiniging op. Maar hoe realiseer ik nu dat de zelforganiserende teams hun verantwoordelijkheid pakken en het juiste gedrag vertonen? En dat ze zich niet in de steek gelaten voelen? Wat betekent dit voor de wijze waarop wij onze teams aansturen?

Hoe krijg ik het gedaan dat mijn mensen elkaar aanspreken?

Medewerkers en leidinggevenden binnen de zorg spreken elkaar maar moeilijk aan. Bij feedback bestaat de neiging alles positief te duiden. Relaties gaan te vaak voor resultaat. Dit werkt niet in een proces om te komen tot meer professionalisering en zelforganisatie van teams. Hoe doorbreek ik constructief dit soort processen?

Aan welke eisen moet ik als leidinggevende voldoen?

Verantwoordelijkheden laag in de organisatie leggen, de kracht van medewerkers vinden, uitdagen en benutten vraagt een ander type leiderschap dan de 'oude' taakgerichte manier van leidinggeven. Wat zijn de belangrijkste gedragskenmerken van die ‘nieuwe’ leidinggevende? Is dat afhankelijk van de fase in het proces van organisatieontwikkeling?

Maak nu een afspraak met VOV Consultancy

« Terug

Rob stelt zich voor

Dick stelt zich voor

  • VOV Consultancy
  • Kruisdijk 5
  • 7122 LL Aalten
  • +31 (0)543 - 46 62 15