Wie is Rob van Dijk

Rob van DijkPartner Expertisecentrum DNLA Nederland & VOV Consultancy. Eigenaar VOV Consultancy en ZKM coach en samenwerkingspartner van Expertisecentrum DNLA Nederland

Ik wil mensen ondersteunen om tot hun recht te komen in wie ze zijn en wat ze kunnen en die kennis en kunde inzetten voor zichzelf en de organisatie waar ze voor werkzaam zijn.

Mijn missie

Mijn leven krijgt extra glans en verdieping als ik met mijn kennis, ervaring en levenswijsheid anderen verder kan brengen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mens en organisatie daarin laten excelleren is mijn bron van inspiratie en zingeving.

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de motieven van mensen voor hun handelen. Motieven die bewust of onbewust gedrag sturen. Wie ben ik en waarom handel ik in bepaalde situaties zoals ik handel? Deze vraag loopt nog altijd in mijn leven mee.  Ik weet dat veel mensen zichzelf deze vraag stellen en het is mijn vak geworden hen daarin te begeleiden. Zo vinden zij hun persoonlijke antwoorden en hun weg daar op een voor hen passende wijze mee om te gaan.  Mijn ervaring als mens, leidinggevende, mediator, interim-directeur/bestuurder op diverse functies en als adviseur voor organisaties neem ik hierin mee.

Ruim 20 jaar begeleid ik mensen en organisaties met heel verschillende achtergronden, vragen en vraagstukken. Ik voel mij bevoorrecht om naast mensen te staan in deze zoektocht. De client ervaart dat het om hem/haar en zijn/haar vragen gaat. Ik vind het belangrijk dat de cliënt nabijheid van de coach ervaart maar met respect voor het eigenaarschap in wie hij/zij is.  Cliënten geven mij terug dat ik vanuit een positieve houding, rust en oprechte betrokkenheid aanwezig ben. “Je liet me voelen dat ik er mag zijn”.

De wijze van de begeleiding zoeken we altijd samen uit. Wat is - in het hier en nu - het meest effectief en helpend om zelf de regie (weer) te pakken. Daarin kan ik gebruik maken van de Zelfkennismethode (lees meer), my Insight Out (lees meer) en het DNLA onderzoek (lees meer) en diverse ondersteunende technieken (focussen, opstellingen en mijn jarenlange ervaring).   Zo mag ik ook zelf blijven leren om de juiste dingen voor cliënten en organisaties te doen. Intervisie, supervisie en bijscholing zijn dan ook repeterende onderdelen voor mijzelf.  

Referenties

Rob van Dijk is gecertificeerd ZKM coach en lid van de landelijke ZKM vereniging. (www.ZKMvereniging.nl) en als supervisor actief bij opleiding zelfkennismethode  (https://www.opleidingzelfkennismethode.nl/); gecertificeerd focusbegeleider, gecertificeerd DNLA assessor.

Copyright VOV Consultancy 2020 - 2024  |  Disclaimer
Design & development by: Timeless Design