(Persoonlijk) Leiderschap

Hoe geef jij leiding aan jezelf? En aan anderen? Waaruit blijkt jouw leiderschap? Leidinggeven is een kwaliteit. Hoe je leidinggeeft is afhankelijk van je persoonlijkheid, je vermogens, je daadkracht en discipline. De context is ook van belang: je positie, je taakopdracht, de organisatie en situatie waarin je leidinggeeft en jouw opdracht vanuit je rol. 

Wij hebben nu verbindende leiders nodig: Jan Rotmans nieuwe leiders 

Betrokkenheid geeft werkplezier. In organisaties zijn verbinding, passie, talent, motivatie, betrokkenheid en professionaliteit van medewerkers doorslaggevend voor duurzaam succes. Zij dragen bij aan een waarden gedreven bedrijfscultuur. Dit leidt tot hogere inzet en productiviteit. Betrokken medewerkers zijn proactief en willen leren in hun functie. Samen-werken is het nieuwe werken. Kennis en kunde, verbinding, vertrouwen, verantwoordelijkheid, eigenaarschap en het vermogen om steeds weer in wisselende situaties op een goede wijze samen te werken zijn voorwaarden voor duurzaam succes.

Hoe doe jij dat?

Vertrouwen opbouwen en geven, binden en boeien

Een leidinggevende richt zich op synergie, leert van ervaringen en inspireert de medewerkers. De leidinggevende is zichtbaar, neemt beslissingen, ondersteunt of stuurt en geeft de mensen waardering en vertrouwen. Spreekt de medewerkers aan op hun professionaliteit. Benoemt en erkent weerstand en maakt dit tot gesprek. Kiest de rol die bij de situatie past en creëert situaties waarin medewerkers zich ten volle inzetten voor datgene waar de organisatie voor staat. Er zijn veel leidinggevenden die dit dagelijks klaarspelen, ook al is dat soms lastig.

Hoe bewust ben jij zelf van de effecten; de kracht en risico’s van jouw gedrag?

Belang leiderschap voor de organisatie

Leidinggevenden bepalen in hoge mate de cultuur en effectiviteit van de organisatie. Ze hebben een duidelijke visie over waar de organisatie heen moet. Ze weten hun medewerkers daarin mee te nemen en intrinsiek te motiveren. Ook in tijden van crisis of verandering. Leidinggevenden hebben het vermogen talenten van hun mensen te herkennen, te stimuleren en optimaal tot hun recht te laten komen.

Authentiek leiderschap

Managers zijn zich vaak onvoldoende bewust van het eigen gedrag en het allesbepalende effect daarvan op hun medewerkers. Leiderschap begint met leiderschap over jezelf. Hoe authentiek ben je? Wat zijn jouw kernwaarden? Waar ga je voor? Hoe blijf jij geïnspireerd? Is er harmonie tussen hoofd en hart? Welke verantwoordelijkheden kun je, durf je en wil jij aan? Hoe doelgericht en proactief kun jij zijn? Hoe ga je om met dilemma’s? Ben je zichtbaar als leidinggevende of vertoon je bewust of onbewust duikgedrag?

Uitgedaagd?

VOV Consultancy brengt je verder! Wij verzorgen coaching en training van leidinggevenden en teams om tot nieuw gedrag te komen. Wij ondersteunen leidinggevenden bij het ontwikkelen van een nieuwe organisatiecultuur en het implementeren van de veranderingen. Een intakegesprek is een voorwaarde om te zien of dit programma voor jou passend is.

Copyright VOV Consultancy 2020 - 2021  |  Disclaimer
Design & development by: Timeless Design